Kinderen

WINGG groepstrajecten

WINGG groepstrajecten


In samenwerking met de gemeente Lichtervelde bieden we vanaf september 2023 groepstrajecten voor kinderen en jongeren aan. Hieronder vindt u alle praktische info die u ook op de officiële website Lichtervelde.be kunt terugvinden.

WINGG – groepstrajecten voor kinderen en jongeren
De gemeente Lichtervelde zet meer en meer in op jongeren en hun welbevinden. Vanaf september 2022 organiseren we i.s.m. WINGG (West-Vlaams Integrerend Netwerk Geestelijke Gezondheid) en Huis van het Kind groepstrajecten voor kinderen en jongeren. Zo maken we eerstelijnszorg op een laagdrempelige manier toegankelijk voor iedereen. Er wordt anno 2022 veel van kinderen en jongeren gevraagd op school en daarbuiten. Ze kunnen hiervoor wel een duwtje in de rug gebruiken, want vaak gaat het niet vanzelf! Denk maar aan taken plannen, leren-leren, zich organiseren … Het is ook belangrijk hoe ze zich daarbij voelen. Zijn ze voldoende gemotiveerd, voelen ze zich wel zeker genoeg of raken ze snel in paniek? Het komende schooljaar bieden we verschillende trajecten aan om kinderen en jongeren hierbij te ondersteunen.

1. Mijn gevoel de baas
In dit traject leren de kinderen en jongeren hoe ze hun lichaamrustig kunnen maken, hoe ze een gevoel kunnen aanvaarden envolhouden, vanwaar een gevoel vandaan komt en welke manieren erzijn om met een gevoel te kunnen omgaan. Zo vergroten ze hunweerbaarheid.

2. Eerste Hulp Bij Leren
EHBL zet in op ‘Ik leer leren’ en ‘Wel in je vel’ voor kinderen uit hetlager onderwijs. Onderdelen die aan bod komen zijn:concentratieproblemen, faalangst, motivatie, plannen enorganiseren van huiswerk en talenten om het leren tevergemakkelijken. We ontdekken hoe het kind leert en hoe we ditefficiënt kunnen maken.

3. Eerste Hulp Bij Studeren
EHBS is een goede investering in de studie en ontwikkeling vanmiddelbare scholieren en studenten hogeschool/universiteit. Destudent leert hoe zijn brein werkt, verkent verschillendestudeerstrategieën, leert een planning realistisch opstellen… Wegaan na hoe gemotiveerd de student(e) is, hoe hij zijn talenten kaninzetten en hoe hij zijn stress onder controle kan krijgen.

Praktisch
Wat? 1 volledig traject van 9 sessies van anderhalf uur, inclusief praktisch werkboek.
Waar? JOC De Lichting – Boomgaardstraat 1 – 8810 Lichtervelde
Data en uren?
* Mijn gevoel de baas: 17u-18u30 (maandag) of 13u30-15u (woensdag)
* Eerste Hulp Bij Leren: 16u30-18u (steeds op woensdag)
* Eerste Hulp Bij Studeren: 16u30-18u (steeds op woensdag)

Na elke schoolvakantie start een nieuwe groep:

  • Reeks 1: startdata op maandag 11/9 en woensdag 13/9/23
  • Reeks 2: startdata op maandag 7/11 en woensdag 9/11/23
  • Reeks 3: startdata op maandag 15/1 en woensdag 17/1/24
  • Reeks 4: startdata op maandag 22/4 en woensdag 24/4/24

Voor wie?
Voor alle kinderen en jongeren. Iedereen is welkom!

Door wie?
Charlotte Cool: klinisch psychologe – Emmelie Mortier: logopediste – Karen Ryckewaert: maatschappelijk werkster.

Procedure
Inschrijven? Je kan je inschrijven via het e-loket van Lichtervelde.be Inschrijvingsformulier Wingg of per e-mail: Charlotte Cool eb.noiro-kjitkarp@ettolrahc.

Prijs
Je betaalt slechts 31 euro voor 1 volledig traject van 9 sessies van anderhalf uur, inclusief praktisch werkboek. Dankzij de steun van de gemeente Lichtervelde en het geestelijkegezondheidsnetwerk Wingg.

BEL OF MAIL ONS VOOR MEER INFO.